Photobucket
Time changes everything, even you and I have changed

*YOU and I !
Assalamualaikum. Hello, Annyeong Hye ! ,my name is Nurieyn Mohd. a.k.a Nurieyn / Ain. :)
I wear a pair of thick-framed pink glasses, which people doesn't complain anything. And I'm seen with a phone wherever I go. Music is my life. My parents nagging me for that, but what to do? just listen and ignore.
-That's me
bolditalicunderlinestrikeout

Photobucket
I need u right now, so baby stay by my side

blog counter
blog counter
Facebook Twitter Tumblr Blogger

Photobucket
I really wonder how you feel on these nights so alone

Natasha Nadiah Fadhilah Hana Pei Yee Yuhanis Amira Nana Atul Syafiqah Amirul Haikhal Badri Nuya Parents

Template by Elle @ satellit-e.bs.com
Banners: reviviscent
Others: (1 | 2)


“let me here your voice”
May 2012 August 2012

Aidilfitri 2012
22 August 2012 || 13:17


Sekali lagi kita dapat meraikan Hari Raya Aidilfitri + Hari Merdeka (don't forget) :)... masing2 ada cerita sendiri tentang hari raya diaorang...biarlah tak nak dengar pun... :P kita pun ada cerita jugak...even tak berapa meriah nak menceritakan suasana aidilfitri, tapi peduli apa nak cerita jugak... kita beraya pada 19 Ogos 2012 bersamaan 1 Syawal 1433H.. suka la budak2 bila dengar pegumuman hari raya... time raya macam biasala, tak de mercun tak meriah... balik kampung memang banyak mercun... serabut da dengar bunyi mercun... tapi raya taun ni kurang meriah sikit sebab tak ramai yang balik...tapi tak pe la... nak buat macam mane kan...

malam2 terakhir berpuasa tu busy la bunyi handphone... pakat hantar mesej raya blake.. jadi popular la sekejap..kejap2 mesej masuk... nak buat keje pun tak senang... hehe... target budak2 time raya macam biasa la.. nak kutip duit raye banyak2... bukan budak2 je ada cita2 macam tu orang dewasa pun ada azam yang sama... haha ! hurm..baju raya tahun ni warna hijau... hijau gelap... hijau ni banyak jenis... so tak tahu nama khas untuk hijau "nie".. buat2 tau je la ye... :D

malam malam raya, mak, nenek n makcik2 sibuk la kat dapur nak membuat persiapan untuk makanan di pagi raya... kaum kaum adam pulak sibuk duk main mercun.. manakala budak2 pula main bunga api.... menu utama di pagi raya tahun ni, Nasi Dagang ! ada jugak ketupat nasi, pulut panggang n macam2 la...

 ni orang Terengganu panggil Akok.. orang luar tak tahu la panggil apa... ni kuih buat sehari sebelum raya.. sedap kuih ni... rasa dia manis2 sikit..tapi kalo manis sangat tak best jugak..tak manis pun tak best... so pandai2 la ye...hanya orang berkebolehan je pandai buat...

 ni pulut panggang..takkan tak kenal kot an... semua hasil titik peluh kami2.. :) bungkus, panggang.. bukan senang nak buat... yang beli kat kedai or bazar tak best.. susah nak cari yang betul2 sedap.. so kalo nak kepuasan belajar la buat sendiri...

 ha ! yang ni ketupat nasi..mesti semua da tau.. tapi nak bagitau la sikit.. ehemm ehemm... saya yang mengayam ketupat nie...even tak cantik pun tapi boleh la kan.... hehe.. so kepada korang2 kat luar sane nak buat ketupat nasi tapi tak pandai nak mengayam, meh belajar ngan saya.. tak pun, tempah la ngan saya.. boleh jugak buat kerja sambilan... dapat pendapatan lebih an? hahaha !

tak banyak snap gambar time raya.. ye la bila beraya mana nak care handphone.. sibuk kemas rumah n buat persiapan apa yang patut..hp simpan dalam beg.. duk diam2 kat situ.. :) orang kata bila da besar tak payah duit raye.. tapi dapat banyak je duit raye.. yang besar la kena bagi banyak... nak tanggung pembelanjaan kat U lagi an.. tak gi mane2 pun, duk umah je tapi banyak jugak duit raya dapat... untungla ~ Alhamdulillah...

ni sepupu... gambar ni je yang sempat snap.. :) **malu malu plak nak ambik gambar... nama dia Auni Kaisara panggil "b"..

malam raya ke-2 kitaorang bakar ayam.. haha.. kau ade? *=P* kira pagi raye ke-3 la.. coz bakar dalam pukul 12 lebih..so da masuk raye ke-3... orang da nak tido...ngantuk giler.. tapi bila dengar je panggilan untuk makan ayam bakar a.k.a BBQ habis semua bangun gi serbu... *lapar*

best tak? hehe.. satey pun ada bakar jugak time petang raya ke dua kot.. ke raye pertama.. entahla.. *da lupa*

so da tak tahu nak cerita apa.. sampai sini je la.. n tak terlamabat lagi nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin... minta ampun dari ujung rambut sampai ujung kaki.. :)