Photobucket
Time changes everything, even you and I have changed

*YOU and I !
Assalamualaikum. Hello, Annyeong Hye ! ,my name is Nurieyn Mohd. a.k.a Nurieyn / Ain. :)
I wear a pair of thick-framed pink glasses, which people doesn't complain anything. And I'm seen with a phone wherever I go. Music is my life. My parents nagging me for that, but what to do? just listen and ignore.
-That's me
bolditalicunderlinestrikeout

Photobucket
I need u right now, so baby stay by my side

blog counter
blog counter
Facebook Twitter Tumblr Blogger

Photobucket
I really wonder how you feel on these nights so alone

Natasha Nadiah Fadhilah Hana Pei Yee Yuhanis Amira Nana Atul Syafiqah Amirul Haikhal Badri Nuya Parents

Template by Elle @ satellit-e.bs.com
Banners: reviviscent
Others: (1 | 2)


“let me here your voice”
May 2012 August 2012

Aidilfitri 2012
22 August 2012 || 13:17


Sekali lagi kita dapat meraikan Hari Raya Aidilfitri + Hari Merdeka (don't forget) :)... masing2 ada cerita sendiri tentang hari raya diaorang...biarlah tak nak dengar pun... :P kita pun ada cerita jugak...even tak berapa meriah nak menceritakan suasana aidilfitri, tapi peduli apa nak cerita jugak... kita beraya pada 19 Ogos 2012 bersamaan 1 Syawal 1433H.. suka la budak2 bila dengar pegumuman hari raya... time raya macam biasala, tak de mercun tak meriah... balik kampung memang banyak mercun... serabut da dengar bunyi mercun... tapi raya taun ni kurang meriah sikit sebab tak ramai yang balik...tapi tak pe la... nak buat macam mane kan...

malam2 terakhir berpuasa tu busy la bunyi handphone... pakat hantar mesej raya blake.. jadi popular la sekejap..kejap2 mesej masuk... nak buat keje pun tak senang... hehe... target budak2 time raya macam biasa la.. nak kutip duit raye banyak2... bukan budak2 je ada cita2 macam tu orang dewasa pun ada azam yang sama... haha ! hurm..baju raya tahun ni warna hijau... hijau gelap... hijau ni banyak jenis... so tak tahu nama khas untuk hijau "nie".. buat2 tau je la ye... :D

malam malam raya, mak, nenek n makcik2 sibuk la kat dapur nak membuat persiapan untuk makanan di pagi raya... kaum kaum adam pulak sibuk duk main mercun.. manakala budak2 pula main bunga api.... menu utama di pagi raya tahun ni, Nasi Dagang ! ada jugak ketupat nasi, pulut panggang n macam2 la...

 ni orang Terengganu panggil Akok.. orang luar tak tahu la panggil apa... ni kuih buat sehari sebelum raya.. sedap kuih ni... rasa dia manis2 sikit..tapi kalo manis sangat tak best jugak..tak manis pun tak best... so pandai2 la ye...hanya orang berkebolehan je pandai buat...

 ni pulut panggang..takkan tak kenal kot an... semua hasil titik peluh kami2.. :) bungkus, panggang.. bukan senang nak buat... yang beli kat kedai or bazar tak best.. susah nak cari yang betul2 sedap.. so kalo nak kepuasan belajar la buat sendiri...

 ha ! yang ni ketupat nasi..mesti semua da tau.. tapi nak bagitau la sikit.. ehemm ehemm... saya yang mengayam ketupat nie...even tak cantik pun tapi boleh la kan.... hehe.. so kepada korang2 kat luar sane nak buat ketupat nasi tapi tak pandai nak mengayam, meh belajar ngan saya.. tak pun, tempah la ngan saya.. boleh jugak buat kerja sambilan... dapat pendapatan lebih an? hahaha !

tak banyak snap gambar time raya.. ye la bila beraya mana nak care handphone.. sibuk kemas rumah n buat persiapan apa yang patut..hp simpan dalam beg.. duk diam2 kat situ.. :) orang kata bila da besar tak payah duit raye.. tapi dapat banyak je duit raye.. yang besar la kena bagi banyak... nak tanggung pembelanjaan kat U lagi an.. tak gi mane2 pun, duk umah je tapi banyak jugak duit raya dapat... untungla ~ Alhamdulillah...

ni sepupu... gambar ni je yang sempat snap.. :) **malu malu plak nak ambik gambar... nama dia Auni Kaisara panggil "b"..

malam raya ke-2 kitaorang bakar ayam.. haha.. kau ade? *=P* kira pagi raye ke-3 la.. coz bakar dalam pukul 12 lebih..so da masuk raye ke-3... orang da nak tido...ngantuk giler.. tapi bila dengar je panggilan untuk makan ayam bakar a.k.a BBQ habis semua bangun gi serbu... *lapar*

best tak? hehe.. satey pun ada bakar jugak time petang raya ke dua kot.. ke raye pertama.. entahla.. *da lupa*

so da tak tahu nak cerita apa.. sampai sini je la.. n tak terlamabat lagi nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin... minta ampun dari ujung rambut sampai ujung kaki.. :)

Concert
05 August 2012 || 15:17


Lama dah tak buka blog...bila da masuk U ni memang busy... ada test la, kelas padat plak tu...banyak aktiviti..kalo nak on9 pun bukan ada broadband pun..member punya adala, tapi line slow... so time time jejak kaki kat umah ni la baru boleh on9.. di kesempatan yang ada ni, nak la jugak cerita pengalaman kat U tu..da masuk sem3 ni mesti lagi banyak cerita best an... :) 16 July 2012.. 8.30 malam... Dewan Aspirasi UiTM Dungun... konsert Alif Aziz.. memang huru hara...ramai berebut nak duk depan la...beratur punya la panjang...kami steady je sebab da beratur kat depan...memang lama berdiri kat luar...yang perempuan ni panjang yang teramat la barisannya, tapi yang lelaki sikit je...normal la kan, artis lelaki sikit je peminat lelaki...

saat Alif Aziz masuk tu, histeria semua budak2 perempuan nie... hadoi..,tu baru Alif Aziz an.. tak minat mane pun Alif Aziz, kira biasa2 je la, tapi member yang minat giler kat dia... seronok la hati dia dapat jumpa artis pujaan... :)


lagu pembukaan, of course la lagu Sayang Sayang...pastu dia nyanyi lagu With You- Chris Brown... lupa dah lagu2 lain yang dia nyanyi... tapi fun la konsert kali nie... sekali Alif Aziz turun je dari pentas, semua jerit.. itu baru turun dari pentas, time dia berjalan ke belakang lagi lah... semua bangun n tarik2 dia... kesian dia... susah nak mengawal budak2 nie... biasa la tu kan, kalo da kat konsert gitulah jadinya...

video
"saya sayang abang Alif !" hadoi...tu la jadinya bila tak dapat nak control perasaan.. excited sangat dapat berkomunikasi ngan Alif Aziz... =_="

alang-alang ada peluang ni sempat la nak bertanya pasal kisah hidup an.. chehh kisah hidup, padahal tanya pasal kisah percintaan... :P meh dengar apa kata Alif Aziz sendiri....


video

video

untungla Anne kan... apa2 pun semoga berbahagia la an... cheh, mcm da nak kawen... even ada yg tak berkenan pun, biarlah dia...hidup dia... dia tak ganggu hidup kita pun... time last konsert tu, ada jual CD, notebook and apa entah..sape dapat beli boleh la dapat tandatangan Alif Aziz... tapi kuantitinya sikit je la...dah kita duk depan nie memang tak de harapan la nak gi berebut beli barang tu kat belakang... so redha je la... untungla kepada sesiapa yang personally dapat jumpa Alif Aziz tu an... nikmatilah saat tu seadanya.. haha !

k la..actually tak tahu da nak tulis apa...otak kosong sekarang coz tengah shock ngan berita yang mengejutkan.. :)

*** sorry video berterabur...tak tahu kenapa jadi macam tu... da adjust tapi still jugak... biar je la...

Labels: ,